onsdag 31 oktober 2012

mot Sverige

I dag är äldsta dottern med fästeman på väg hem mot Sverige och sickan igen. En hel månad har de tillbringat i Indonesien och semestrat. Dags för verkligheten hemma i Sverigen med arbete och vanlig vardag. Ska bli spännande att höra allt de har varit med om.
Dagens händelser här hemma i vardagssverige har väl inte varit speciellt upphetsande. Arbete, spinning och nu TV.

tisdag 30 oktober 2012

Tack kids

Glädjen är stor i familjehemmet efter att vykort anlänt från både Bryssel och Bali. Stor kram till er alla.

måndag 29 oktober 2012

vaknade tidigt

En timme extra på söndagen var behövligt, men måndagsmorgonen startade halv 5. Blonk! så var ögonen öppna. Detsamma hände i morse, blonk! vaken. Man måste tydligen vänja sig vid normal tid. Allt är bra, men hade inget att skriva om i går. Just nu är jag på väg med tåget till Ängelholm. I morse satte jag på TV:n för att kolla hur det går i NewYork med orkanen Sandy. Fy det var läskigt. En kolsvart stad. 

söndag 28 oktober 2012

En timme extra



Vilken bra söndag, en hel timme extra. Hade varit önskvärt varje helg. Någon där ute som kan fixa det?
Vaknade tidigt enligt dagens normal tid och for till Höganäs för att gå på spinning medan pappa tog egen spinning runt kullahalvön. Härligt väder med sol. Jag såg att det även var sol i Amsterdam och på Kuta, men temperaturen var nog inte samma. I Viken var det nära nollan och ganska kyligt. Bilden från poolen på Kuta såg  ut att  vara långt i från nollan. Härliga bilder. Mormor har oroat sig väldigt över avsaknad av inlägg på Fridas blogg, men i dag blev hon lugn när jag visade Patriks bilder på instagram. Annars säger mormor att hon är lugn på kvällen för då sover nog Frida och Patrik lugnt i sina sängar eftersom ni är före oss i tiden. Då är det inga dyk, båtturer, mopedfärder eller spindlar som kan skada lilla Frida. Ja.....vi blir nog likadana allihopa vad tiden lider. Känns som jag redan är på väg. Blev helt lycklig i morse när jag såg Patriks bilder. Instagram är bra, lite Amsterdam och lite Kuta sen är man nöjd.
Det diskuteras mycket nybygge i Viken och vissa har fortfarande humorn kvar. Jag gick ut och fotograferade Vikenskylten.
Det ska byggas mitt emot Statoil och planerna just nu är att bygga 9 st höghus, 4-6 våningar höga och någon har roat sig med att göra om skylten. Haha ganska kul.  Jag tror i vilket fall som helst inte att det blir så höga hus, men kanske 3-4 vån. Kanske blir riktigt bra.
Nu lagar vi mat i väntan på att Johnssons ska komma och äta. Pappa har startat grillen, men snart är det mörkt och ficklampan har åkt fram. Det blir mörkt väldigt mycket tidigare i kväll.


Halloween i Viken.

lördag 27 oktober 2012

Tofsluva,handskar och dunkappa




En försmak av vinter har drabbat oss skåningar. Morgonen bjöd på isgata och sol. Fotsladdade i väg tidigt till pilates medan pappa tog bilen till jobbet. Jag gillar verkligen den formen av träning. Varenda gång dyker en ny okänd muskel upp som behöver uppmärksamhet. Morgondagen kommer nog att bjuda på träningsvärk. Vi tränade med ring i dag, ojojoj.
Väl hemma igen ägnade jag några timmar åt sortering och städning. Det finns inte så mycket tid till sådant i veckorna och dessutom är det beckmörkt varenda dag jag kommer hem. Efter städningen tog jag bussen till stan och flanerade in och ut i butikerna. Solen sken och Helsingborg bjöd på en trevlig promenad genom city. Det blev lite ljus och servetter. Börjar fundera på vad döttrarna kan tänkas önska sig i födelsedagspresent. Kanske Frida skulle vilja ha en snygg svart omlottklänning från Gant eller gardiner, nä låter tråkigt. Kanske ett fat från Mateus? Elin får väl visa oss något trevligt i Bryssel som hon kan önska sig inför sin 23 årsdag. Oj vad gamla barnen börjar bli! Hur hänger detta i hop?
Snart ska mormor och Roger på party på Saluhallen i Höganäs och jag ska leka chaufför. Hemfärden får de fixa själv. Det är någon fest i samband med dagens marknad. Stackars barn ni missade Höganäs marknad!
Är det Halloween i dag? Jag hängde ut mina dödskallar på dörren i fall att och köpte 2 oranga ljus. Blir lagom bra. I morgon kommer Johnssons hit och njuter av helgrillad lammstek och potatisgratäng.

fredag 26 oktober 2012

ugnsbakad falukorv på tåget

I dag har jag varit ute på turne i Skåne och på vägen tillbaka mot Ängelholm var det dags för lunch. Det blev kall ugnsbakad falukorv med potatismos direkt ur burken. Min plats i det fullsatta tåget var ett fyrasäte och mina närmsta passagerare var lundastudenter. Jag vet inte riktigt om de stirrade av avund eller avsky, men anrättningen har inte det bästa utseendet när den är kall. Lukten var helt ok. Men åsynen: medelålders kvinna som angriper falukorven med en rosa plastgaffel. Dessutom har hon med sig en servett som läggs i knäet. Herregud, vem är denna tokiga kvinna. Det finns många lustigkurrar i vår herres hage (speciellt i Lund) och i dag kände jag mig väldigt udda, men gott var det och stillade min hunger.
Nu har jag hunnit med lite arbete i Ängelholm också och  är på väg med tåget igen. Mot Helsingborg , därefter promenad och sedan buss till Viken. Tror nog jag har rest färdigt för i dag. Pappa ska laga risotto med lax. Det ser jag fram emot och ett glas gott vitt vin. Sen ska jag hälla mig i soffan.
Elin är på resa till Amsterdam och Frida vet vi inte riktigt var hon är. Tänk om hennes hyperkondri tog henne hem till medicinmannens koja. Nä hujedamig så hemskt.

torsdag 25 oktober 2012

Blåsigt värre

Vädret är riktigt ruggigt. Det blåser och viner runt knuten.Annars har väl denna torsdag varit ganska händelselös. Pappa valde bilen före cykel. Det var nog ett klokt val om man tittar på vädret. Morgondagen lär inte bli mycket bättre. Själv har jag tillbringat dagen på Stadshotellet i Hässleholm där vi haft ledningsmöte i klinisk kemi. Bra möte och en ny upplevelse. Stadshotellet i Hässleholm, ja riktigt trevligt litet hotell.
Yngsta dottern verkar ha blivit rik och överfört en stor summa till sin mammas konto..........drar kanske i väg på en shoppingtur!
Allt för i dag. Kram och godnatt.

onsdag 24 oktober 2012

Ska jag laga maten?

Dagens läkarbesök blev bra och jag fick en remiss till röntgen. Det lutar åt artros, vilket innebär försvagning eller förslitning mellan kotorna. Bara att lära sig leva med. Träna det som tränas kan och att det gör ont är inget farligt. Jaha, kunde varit värre. Vi får väl se vad röntgen visar.
Vem ska nu bära min ryggsäck runt Mt Blanc? Jag kanske får bära min packning i någon slags bananväska. Trosor, tandborste och inget mer.
I dag var det helt plötsligt min tur att laga mat och då blev inte helt oväntat, ugnsbakad falukorv med potatismos. Gott!



Vi fick ett kort från Sickan där hon leker med sin råtta. Tack för det.

tisdag 23 oktober 2012

ockupation av väntrum

I går mailbombade jag capio, i dag gick jag dit i "vita kläder" och ockuperade deras väntrum. Resultat: fick en tid hos en ortoped i morgon 08.30. Jag har en ny idé för tävling, vem vill bli patient? Så besvärligt och svårt som det är att få en tid hos en doktor, ja då kanske det är dags att börja lotta ut platserna, skraplott, tre doktorer i rad och du har vunnit en valfri tid. kvällstid? nä nu gick jag för långt.
Jag ser fram emot besöket i morgon........
Mörkret har sänkt sig över Viken, becksvart ute, magen är fylld med sill och potatismos och nu väntar finalen i Hollywoodfruar. Undrar om Gunilla ska slå ihjäl Margareta efter att ha lyssnat på hennes nya låt Hollyweird. Låten är inspirerad av Gunillas dåliga uppförande.
Här hemma mår alla bra och Kina är välbehållen hemma efter ännu en förfärlig landning(enligt Kina).

måndag 22 oktober 2012

gräddbulls längtan

Oj vad jag blev sugen på gräddbullar. Att få sätta tänderna i en färsk gräddbulle med choklad på, känna knaket när tänderna går igenom chokladytan. Mums!
 Hela söndagen trodden jag att någon försäljare från den blå bussen skulle dyka upp på trappan och stå där med en bedjande min och undra om jag vill köpa och då skulle jag svara- äntligen vad jag har väntat på att få köpa. Så snopna de skulle blivit, haha vad kul det hade varit. Tyvärr dök ingen gräddbullssäljare upp utan i dag, måndag fick jag göra mitt gräddbullsinköp på CityGross. Tyvärr var besvikelsen stor när varken knaket eller det vita fluffet var speciellt gott.
Dagen har annars innehållit mycket utbildning och kunskap i lean. En spännande dag med mycket tankar omkring värderingar, ledarskap och lärande.
Yngsta dottern verkar ha drabbats av kärlekssorg och medicinen blev tydligen en biljett med flyg+buss till Karlstad. Förhoppningsvis blir det bättre. Alla dessa avsked och saknader. Hela hela tiden, men ack så jobbigt. En ständig längtan.
Äldsta dottern tar en härligt ledig dag från semestern och bara slappar. Härligt.

söndag 21 oktober 2012

Coq au vin

På lördagskvällen var vi hemma hos brandmannen och hans fru C och det bjöds på härlig Coq au vin. Förutom huvudrätt bjöds det på en massa andra godsaker och till fördrink fick vi ett  riktigt gott direktimporterat rosévin. Det var nog det sista rosévinet denna säsong, men vädret denna helg har varit riktigt roséväder med temperatur upp till 16 grader. När det för ovanlighetens skull inte blåser i Skåne blir det riktigt varmt och skönt.

Promenaden till Höganäs på förmiddagen blev riktigt svettig med alldeles för mycket kläder. I dag söndag ska vi åka till Malmö och besöka en mässa som handlar om utlandsboende. Ja, vi får väl se vad det leder till.

Det blir i allafall ingen flytt till Bali. Jag fullkomligt ryser vid tanken på Fridas upplevelser med spindlarna. När jag tänker på den panik som brukar råda när det kommit in en liten "lyckospindel" i badrummet så har jag svårt att föreställa mig hur ni kom igenom den vattenfyllda tunneln. Undrar om Elin fortfarande önskar sig en Baliresa  med tillhörande djungelutfärd? Det verkar lugnare under ytan hos Nemo!
Jag är dock lite nyfiken på shoppingcentret och dess innehåll.
Vi längtar efter er alla. Puss M&P

fredag 19 oktober 2012

Tack barn

Skönt att ni uppdaterat era bloggar och att ni båda med fästemän verkar njuta av livet. F+P = sant.
E+C= sant.
I går var det party med kemlab i Hbg , ja party och party. Halv nio gick de flesta hem från Papi medan vi som fortfarande kunde hålla ögonen öppna drog vidare. Fantastisk god buffé. Jag ansträngde mig extra, men var ändå hemma innan kl 22. Pappa hade slagit vad med sig själv- hon är hemma innan tio. Alldeles rätt och han vann.
Morgonen var ganska seg. Jag tog bilen och pappa cyklade. Efter jobbet åkte jag direkt på spinning. Härligt! Nu är den grillade enterecoten uppäten och soffan väntar.

onsdag 17 oktober 2012

Sitt ordentligt

Sitt ordentligt, bildskärmen i armlängd och rätt höjd på bordet. Ja det var ord och inga visor när sjukgymnasten kom på besök för att hjälpa oss med vår ergonomi. Själv var jag endast tacksam över hennes hjälp med min egen arbetsplat där inte mycket var rätt inställt. Så är det när man ärver sin stol och sitt skrivbord och inte har koll på hur man ska ställa in stolen.
Vi har hittat flygbiljetter till Nice med bra pris så vi kanske slår till och åker i väg. Vi får se det blir nog beslut i morgon. Allt är väl här hemma. Mormor är orolig över för få inlägg,inget från Indonesien och inget från Belgien men jag har lugnat ner henne med att det inte alltid fungerar så bra med internet överallt och dessutom är C i Bryssel och då kan man inte förvänta sig så många blogginlägg.

tisdag 16 oktober 2012

I soffan

Sitter i soffan efter dagens pilatespass och väntar på att Hollywoodfruar ska börja. Haha tisdagens höjdpunkt. Vad ska den märkliga Gunilla göra i dag? slänga ut den nya hemhjälpen eller spela in en ny musikvideo? Vi får väl se.

söndagens middag med mormor och Roger.

måndag 15 oktober 2012

Måndag

En måndag lik många andra måndagar. Vet inte hur jag sovit, men nacken var värre än någonsin. Har äntligen lyckats nästla mig in på ortopedmottagningen och ska kanske få bli patient. Vi får väl, se jag väntar med spänning. Kusin Carina jobbar på ortopeden och det kanske hjälper.
Äntligen Elin, C är på väg och vi väntar oss inte så många uppdateringar på bloggen under hans vistelse. Det är ok!
Frida, hälsa alla havssköldpaddor. Alla intryck ni ger oss genom instagram och bloggen är härliga att njuta av när vi själv mest ser regn och mörker.
Sickans råtta är på väg till Täby. Puss och Kram

söndag 14 oktober 2012

Sickans råtta


Haha vilken rolig leksak. Roligaste grejen i dag. En råtta som kör över golvet! Hoppas Sickan hinner leka lite med den innan han biter ihjäl den. Lugn Sickan den den kommer på posten. Har inte bestämt om det blir Täby eller Åre. I dag söndag blir det inte många knop. Ska gå till Jollen och köpa nya näsdroppar eftersom allt är slut. Känns som huvudet är fullt! Jag som är så glad för mitt nya spinningkort och vad händer då? Jo då blir man kanonförkyld.
Det har slutat regna så jag planerar att promenera en mindre runda. Pappa har åkt till Aluflour!
Mormor och Roger kommer och äter fisksopp med oss i kväll medan Johnssons avstod fisksoppan för hemmakväll med familjen. Man blir lite förvånad, men Kina har varit på galej flera kvällar och vill umgås med man och barn innan resan till USA. Philip ska resa med sin klass till Polen i morgon och Jacob ska vara hemma med sin pappa.
Finns det några kul grejer att köpa på Bali?
Elin stoppa inte in öronproppar när du sover, kan vara bra att höra brandlarmet?

lördag 13 oktober 2012

Godmorgon



Jäkla tur att min mobil var urladdad vid tillfället då Elin skickar sms mitt i natten. Det brinner i huset, är ok!
En timme senare kommer ett nytt sms, på väg in igen. Bilderna på Elins blogg är riktigt läskiga. Vad är det för idioter som leker med tändstickor? Jag har ju ständigt tjatat om att det är viktigt att veta var utrymningsvägar finns och inte bo högre upp än att man kan ta sig ut genom fönstret. Ni där borta på Bali, håll er på sanden!
Nu har ni båda döttrar råkat ut för detta med brand på era utlandsboende. Det räcker nu.
Elin åk ut till IKEA och köp dig en brandvarnare som ni kan placera vid dörren. Brandsläckare är också bra att ha. Tur att allt slutade bra, men de idioter som tycker att det är kul att elda borde inte få bo kvar. UT MED DEM!!.
Frida och Patrik verkar ha en avkopplande semester med en del små missöden. Det är så det blir när man kopplar av och bara är. Värre med pappa och mig som kopplat bort hjärnan utan att vara på semester. Vem fyllde år i torsdags? Farmor! Fy så pinsamt. Pappa kom inte i håg det även om han besökte farmor i onsdags. Jag vet inte vad man ska kalla detta fenomen, men trist är det.
Hoppas ni hade bättre minne.
Regnet öser ner, jag är jätteförkyld och jag längtar efter mina barn.


Sötnosar



Sötnosar

Dags för uppryckning!

fredag 12 oktober 2012

Fredag

Jaha så var det fredag igen. Veckorna går väldigt fort och oftast är det måndag och fredag hela tiden och nu är det fredag. Pappa ligger i soffan och kommenterar rapport. EU fick fredspriset och det måste kommenteras.
"Just det", "tack", "bra" "mm håller med", "det är vi som fick priset".... säger han som röstade emot EU! Hahaha! Vem ska ta emot fredspriset? Kan ni inte lotta ut det bland alla medborgarna?
Grattis Elin, ut och fira att EU nu är fredsprismottagare.
Ni andra där borta på Bali, njut av varje dag.

torsdag 11 oktober 2012

En vacker höstdag i Skåne



Dagen började iskall, 2+ grader och höstens första "skrapa rutan". Det var bara att låta Busnelkavajen hänga kvar i garderoben och leta fram handskarna. Pappa tog bilen och jag tog bussen till Sundsgårdens folkhögskola. I dag var det föreläsningar för alla BMA inom klinisk kemi i Skåne. Intressanta föreläsningar om Djursjukhusets laboratorie och deras patienter, hundar, katter och en och annan cirkuselefant. Sundgården ligger fantastisk vacker vid kanten av Öresund med utsikt över Ven och Danmark. Dagens soliga väder förhöjde upplevelsen.


Efter arbetet tog jag en promenad  längs stranden och på vägen hem gick jag förbi Kina. Det är snart dags för systern att åka till Chicago och jag var där och lämnade lite önskemål.
Annars är läget lugnt. Jag är genomförkyld och täppt i näsan, men det är bara att jobba på. Snart är det fredag och helg. Kanske dags för vila under helgen........nä det får nog bli lite spinning.
Oj, minus 5 i Åre.

onsdag 10 oktober 2012

Atjoo!!

I dag har jag inget att skriva om så därför blir det inget inlägg.

tisdag 9 oktober 2012

Ont i halsen


Både jag och pappa fick plötsligt ont i halsen och tuggar halstabletter från amerika för att fixa arbetsdagen. Härligt bedövade i svalget gav vi oss båda i väg till jobbet i morse. Pappa i bil och jag med 220 till Knutan. Mörkt och lite puget, men fortfarande ganska varmt. Det blåser kuling, men det går fortfarande bra att svischa runt i Busnelkavaj. Väder prognosen hotar med kyligare väder. Håll det norröver säger vi.!
 Just nu berättar vädertjejen att det snöat flera centimeter i Sälen, bevare mig väl.
Nu ligger pappa i den ena soffan och jag sitter och surfar i den andra. Nyheter om Greklands dåliga ekonomi engagerar pappa. Sänk skiten!
Mormorsprojektet är färdigt och beställt. Blev jättebra. Vi kopplade upp datorn på TV:n och tittade på det färdiga arbetet.
Halsontet har övergått i snörvel. Bättre än ont i halsen.
Snart väntar Playa del sol och alla dansanta pensionärer, undrar hur länge pappa står ut. Jag bloggar samtidigt och väntar istället på Hollywoodfruar, undrar hur det går för sångfågeln Erica, den gravida Margareta och Maria med vänninan Mindy.
Vi ska nog lyckas med att smuggla med falukorv, chorizo och prinskorv till Bryssel. Har jag lyckats få in falukorv i Detroit ska jag nog lyckas med detta i Belgien. Kankse inte okej att ha i handbagaget. Elin du får googla reglerna om införsel av varor (kött) så att inte Christoffer hamnar i finkan.
Mormor är så lycklig över ert bloggande. Det är dagens höjdpunkt när Roger läser högt ur Fridas och Elins blogg. Hon kommer absolut att bli orolig över moppefärden och öl därtill.
Vi har det bra och det känns bra att veta att ni också mår bra. Frida hör av dig när du behöver adresser.

måndag 8 oktober 2012

Fel del som gör ont

Slemsäcken sitter inte där. Detta upplyste sjukgymnasten mig i dag när jag besökte honom. Nähä, vad är det då som är fel? Känns som ditt muskelfäste är inflammerat. Jaha, och !! Han vred och vände på huvudet, fram och tillbaka, till sidan, upp och ner och nästan bak och fram........jaja nu skojade jag lite. Han undrade vad jag gjort.............det undrar jag också.
Det blev uppvärmning av muskeln och laser behandling. Undrar vad han fick i gång, en halvtimma efter behandlingen  hade jag ont i halsen. Något skit fick han definitivt i gång!
Pappa kom och hämtade mig efter jobbet. Av någon anledning tog han vägen runt Ängelholm. Han kanske längtade efter frun.
Roligt att vi fick se bilder från Frida och Patriks Bali semester. Det ser fantastiskt härligt ut.
I morgon blir det jobbresa till Malmö och chefsforum för alla chefer inom Labmedicin Skåne. Det ska pratas nytt personaldatasystem i 8 timmar!

söndag 7 oktober 2012

Söndag på Gudan

Vaknade tidigt på grund av att vissa kroppsdelar stör min sömn. Det var lika bra att öppna de brunmelerade och sätta på kaffet. Började dagen med att massera in voltarenkräm på min ömmande axel. Det visade sig i fredags efter massagen att det fakiskt inte är nacken som är problemet utan en inflammation i min axel. Detta låter äckligt men det är en inflammation i slemsäcken, vilket gör att smärta sprider sig upp i nacken, ut i armen och ner mot skulderbladet. Ja ni kan googla slemsäcken. Låter döäckligt.
Pappa sov vidare och jag myste ensam med frukost och stearinljus. Han masade sig upp så småningom när doften av nybryggt kaffe nådde sovrummet. Efter frukost fick jag någon slags ingivelse. Nu är det väl ändå dags att ta tag i spinningen igen. Ringde Friskis och meddelade att nu kommer jag, boka in mig. Jag packade mina saker, åkte dit och köpte ett 4 månaders kort. Döm om min förvåning när jag upptäckte att passet jag bokat in mig på var 75 minuter, men jag klarade det alldeles galant.
Väl hemma igen hade pappa bäddat, sorterat sopor och därefter fastnat i surfträsket. Vi smaskade i oss pizzan som var kvar från lördagskvällen och sen fick pappa rycket att förrådet skulle städas. Va? nä jag tog bilen och stack till Väla.
Pappa hittade det mest gulliga små saker.

kort på barnen.


En teckning där vi tror att Elin skrivit, Mamma jag vill inte vara på Bäcka  då blir jag ledsen. Usch stackars barn. Vem av er kan ha haft det så jobbigt?

Nästa fynd är en Prinsessebok del 1. Vi tror det är Frida som skrivit boken. Den är jätterolig. " Sen fyller hon år och då trampar hennes pappa på hennes presenten en röd bräda med hjul"
Är det en ölsejdel prinsessan har på huvudet, ojojoj!

Ett fynd till: ett vykort  till Frida och Elin från morfar skickat från Bali -95, kul !
Slut på nostalgi!
När jag kom hem från Väla pimpade jag mitt Fristadsbälte som jag ska ha i mina vandringsbyxor när jag ska  vandra runt Mont Blanc.

Paus för mat.
Det blev en mycket god kycklinggryta m. ris och till efterrätt blir det äppelkaka. Jaja jag vet, men pappa erbjöd sig att skala äpplena efter hot om äppelkaka med skalen kvar. Jag har effektiviserat äppelkakebaket med att låta klyftorna ha skalen på . Det går lika bra tycker jag. Man sparar mycket på det, men pappa gillar inte skalen så då delegerar jag uppgiften att skala äpple till pappa. Han gör det gladeligen. Puss och Kram till Elin, Frida och Patrik.

lördag 6 oktober 2012

Utfärd

Vi skulle äntligen åka på utfärd. Att få pappa att åka till Köpenhamn krävde lite övertalning, men det gick till slut. Vi skulle ta bussen från Viken och väntade och väntade. Ingen bra början. Philip och Jacob kom körande förbi och vinkade glatt och där stod vi snopet kvar och väntade. Hade vi fått åka hade restiden blivit väldigt mycket kortare. Philip nu ligger du risigt till, din chef är sur på dig! När bussen äntligen kom kraftigt försenad körde den i väldigt låg hastighet och orkade knappt uppför Kristinelundsbacken. När vi äntligen nått Berga fick vi byta buss och när vi  kom fram till Knutpunkten var kön till biljettluckan så lång att vi missade båten. Inte lätt att hålla humöret uppe på Pappa. Vi nådde Köpenhamn vid tolv efter en resa på 3 timmar! Självklart börjar det ösregna så fort vi lämnat tåget.
Det fick bli inside shopping, Illum och Magasin. Därefter en fantastisk lunch på Café Europa.

Danska "smörrebröd"



Det blev inte mycket shoppat, en nyckelring och en bukett blommor. Nyckelringen är från disneyaffären, ja du gissade rätt Elin, det är en nyckelring med många små mussehuvuden på. Det kändes lite nostalgiskt att gå in i disneyaffären. Vid sådana tillfällen blir det mamma/pappa - barnlängtan.
Det var allt vi lyckades handla. Vi fick köpa vin för våra danska pengar på färjan hem. Vi hade lite mer tur med kollektivtrafiken på vägen hem. Väl hemma blev det pizza från Prego och Ripasso från båten.
Roligt att Nattis och Isabella är hos dig Elin. Verkar spännande att få besöka EU parlamentet.
Mormor ringde och var orolig över att varken Frida eller Elin skrivit på sina bloggar. Ingen kommentar!!
 Nu är hon säkert vid gott mod igen när ni båda uppfyllt bloggkvoten, men snälla vänta inte för lännge tills nästa gång.
 Låter härligt att sträcka ut sig på stranden och bara slappa. Vaxning av bikinilinje rekommenderas innan avfärd och snälla låt alla vespor och mopeder stå stilla.
Själv är jag befriad från alla tankar på bikinilinjer. Vädret inbjuder inte till bikini i Skåne.

fredag 5 oktober 2012

Fredag

Vaknade och bokade genast en tid hos massören. Jäkla nacke till att ställa till. ont, ont och ont. I väg till Lund och möte med enhetscheferna inom klinisk kemi i Skåne. Ja sådär lagom kul. Hem till Helsingborg och massage. Härligt, min nacke blir lite mer normal. Nu vin, ost och hembakat knäcke i väntan på middag. Bamse är i dag officiellt invigd. Tyvärr öste regnt ner över, saft, bullar och invigningstalare.

Herregud vilket stohej!
Pappa kollaroch kollar, Fridas blogg: nada, Elins blogg: nada!
Jaha då sitter vi här och väntar på livstecken, dricker vin och sover snart i varsin soffa.
Ha det bra där ute i världen. Puss.

torsdag 4 oktober 2012

Baaarneen...

Hej alla barn i dag är det kanelbullens dag. Sänder varsin kanelbulle till er!

Smakade jättegott!

Har Bella dykt upp i Bryssel? Kanske hade hon kanelbullar med sig eller något annat gott.
Vi har det bra här hemma i varsin Laminofåtölj. Pappa surfar i sin stol och jag i min. Han surfar på Baliguiden, skidresor och nyheter.

Jag nöjer mig med att hålla koll på alla bloggar.



Dagens i-landsproblem, trafikstockning genom Viken!

Till er som längtar efter Sickan här kommer en söt bild



.......................och en på Bamses  vänner.

onsdag 3 oktober 2012

På väg


Hälsning från Mamma 26 år och Pappa 32 ( mars-85)

Frida med fästeman är nu äntligen på väg på deras efterlängtade semester. Låter härligt med sand, vajande palmer och häligt ljummet badvatten. Vi önskar er en fantastisk resa och längtar redan efter att se alla bilder.
Flygresan blir lång, 18 timmar.
Elin verkar vara nöjd i Bryssel, kul med bilderna från Brugge. Vi undra vem är vem på bilderna? Det är vilda gissninga här hemma, men Tuuli låter lite åt finska hållet och då gissade vi på den ljusa tjejen. Rätt eller fel?
Här hemma har mörkret sänkt sig över byn och Bamse med vänner sover. Vi har precis ätit spaghetti i skenet av stearinljus. En vanlig onsdagkväll med vanligt vatten till maten.
Nu tycker pappa att det är dags för lite äppelkaka med vaniljglass.........ja jag håller med dig Frida. Det är för mycket efterätt.
I natt ska jag sova gott när jag vet att Frida och Patrik kommit i väg (tidsoptimister) mot semestern och Sickan har det bra i Täby ( förstår han dialekten ?). Det var lite rörigt med alla obesvarade telefonsamtal och hela tiden trodde jag att vi skulle missa att önska Frida en trevlig resa, men vi fixade det och Frida lät nöjd och glad på avresedagen.

Ja.........skit samma, hit med lite go´äppelkaka.

tisdag 2 oktober 2012

Tv-kväll haha

Playa del sol............ja jag säger då det. Pappa tröttnade redan i första reklampausen. Hahaha hur kan man döpa sitt dansbande till King Edvard? Det är ju en mjölig potatis!
Dagen har annars varit bra. Tog bilen fram och tillbaka till Ängelholm och väl hemma poerwalkade jag till Sans och Balans för ett Pilatespass. Nacken blev faktiskt bättre efter passet. På vägen hem  i bilen knäckte det till i nacken och sen var det mest knas igen och huvudet kändes helst lös. Just nu är det ganska bra.
Kul Elin att du fick fart på bloggen. Vi är glada för det lilla. Några trevliga bilder från Brugge kunde vara kul att se. Är det värt att åka dit när vi kommer?
Snart Hollywood fruar, bättre än playa del sol!

måndag 1 oktober 2012

Måndag morgon

I dag har Frida påbörjat sin resa mot Bali även om hon tar omvägen över Trondheim och firmafest. I morgon flyger hon vidare till Stockholm för att sammanstråla med Patrik som tog flyget med Sickan som ska bo hos "farmor och farfar" under Fridas och Patriks vistelse på Bali. Härligt med semester efter allt arbetande. Njut och ha det skönt!
Själv har jag tillbringat dagen i Ängelholm. Försöker lära mig ett nytt personaldatasystem. Vi får väl se hur det ska gå med det. Väl hemma har vi  ägnat en del tid med att googla och diskuterat hur vår nya öppna spis ska se ut i köket i Frankrike. Den ska innehålla en insats. Det ungefär vad vi kommit fram till. Äntligen har Bontoux, vår hantverkare vaknat till liv igen.
Pappa funderar på sin födelsedag och vet varken ut eller in. Just nu lutar det åt skidåkning, men tråkigt nog kommer nog inte Frida kunna följa med eftersom hon måste jobba.
I dag har jag varit på någon slags stretchpass som heter FBS, full Body Stretch, Herregud jag trodde vissa kroppsdelar skulle trilla av. Undrar hur det ska kännas i morgon.
Har också skickat ett litet paket till Bryssel. Just wait and see!
Mormor ringde väldigt sent i går kväll och undrade om Elin mår bra. Hon saknar din blogg.