söndag 16 september 2012

Vad gör ni?

Den här frågan har vi föräldrar fått svara på många gånger. Nu startar vi en blogg för barnen på vift. Vi har tjatat på yngsta dottern som for till Bryssel i går morse att blogga, blogga och blogga för att vi och  alla andra intresserade ska veta vad som händer.
Äldsta dottern som bor i Åre är inte lika bloggintresserad, men snart far hon och pojkvännen till Bali och då hoppas vi föräldrar på en informativ blogg. Denna Föräldrablogg kan båda döttrarna och även andra som är intresserade av att veta vad som händer hemma i Viken ta del av.
En del av söndagen har jag promenerat längs med stranden till Domsten, vilket kändes som en nostalgitur i barndomsminnen. Måste vara åldern!
Efter promenaden fikade jag med min syster, min mamma, R och hunden Bella. Det är ett härligt septemberväder med sol och värme. När fikan var avslutad gick jag hem och städade rummet som yngsta barnet har lämnat. Jag plockade glas, flaskor och vek ihop kläder. Jaja, dottern gjorde sitt bästa innan hon lämnade hemmet för Bryssel, men en överraskande pojkvän fick all städning innan avfärd att gå i stå. Det är helt ok! Överraskande pojkvänner som rest buss i 8 timmar för att ta avsked går absolut före städning. Det kallas KÄRLEK.

Familjefadern har ägnat största delen av dagen på sitt arbete. Just nu ligger han på rygg efter att ha intagit en kanelbulle. Snart dags för att börja med kvällens kulinariska, vilket blir strimlad oxfilé med kantarell och till det serveras pasta. Låter gott. Hoppas dottern i Bryssel lyckats hitta någonstans att handla och intagit någon slags ordentlig föda. När vi läst hennes blogg verkar det som hungern är ett problem och var ska man handla en söndag i Bryssel? Vi är bortskämda i Sverige med generösa öppettider, men motsatsen låter förfärligt gammaldags. Inte ens IKEA har öppet på söndagar i Belgien.
När dottern lämnat hemmet för studier utomlands har vissa ytor återupptäckts, badrummet har blivit större!



 I måndags var vi 4 i hushållet och i dag är vi 2. Man kan verkligen prata om "hemmets lugna och tysta vrå".
Äldsta dotterns katt, Sickan, får en egen bild på dagens inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar