söndag 30 september 2012

Tipspromenad



Fick ut pappa på tipspromenad i dag. Vi frukosten läste jag i tidningen att det skulle bli tipspromenad på Kullaberg och genast föreslog jag att vi skulle åka dit istället för att promenera på stranden till Höganäs. Det känns som jag kan var enda sten längs den vägen och nu skulle det vara kul att börja öva inför kommande vandring . Pappa var väl så där lagom entusiastisk, men gav med sig när jag mutade med fika efteråt. Jag klädde mig i värsta vandringsklädsel, men fick inte ha min ryggsäck. Han tyckte jag överdrev. Det skulle ju snart visa sig att så var fallet. Vi var nog yngst och jag var absolut "överklädd" och rundan var jätteKORT, men frågorna var svåra.
Vädret var superfint och fikan var jättegod. Det blev en trevlig utflykt även om man inte behövde duscha eller vila efteråt.

När vi kom hem fortsatte vi målandet av carporten, plockade in och täckte över alla trädgårdsmöbler och därefter hann vi med en runda till Väla också.
Just nu har vi besök av den store lurvige grannkatten. Han täcker hela ingången i häcken.
Pratade med Mila innan och hon hälsar till er båda. Dags att förbereda maten.

lördag 29 september 2012

Ledig dag

Efter frukost och HD drog jag i väg till frissan i Höganäs. Har verkligen längtat efter klippning. Den förra klippningen skulle ju bli någon sorts ny frisyr, men inte en enda gång efter besöket på Frisyrmakarna har min frisyr sett ut som originalet. När det skulle gå utåt så gick det inåt på ena sidan och jag vill inte ens nämna vad jag kallade frisyren på slutet. I dag är det tillbaka till pagestuket och förhoppningsvis ska jag klara av att sköta frisyren. Du kan vara lugn Frida det blev varken färg eller kort så då klarade jag mig undan tantvarning. Vad nu det är?
När jag ändå var i Höganäs så är det svårt att låta bli att ta en tur till Saluhallen och Magasin 36. Det blev ett bröd och en tröja. Träffade Kari Hamilton och försökte få henne att måla tofflor till mig och Frida, men nä det blir nog inga tofflor. Hon var mest upprörd över att de tänker bygga höghus i Viken ( vid macken) och tyckte att jag skulle engagera mig i en protestlista. Tyvärr sade jag och tittade konstigt på henne - jag ska fundera på vad jag tycker. Jag tycker delvis att de är bra med bygget, men kanske inte 6 våningar. Inget jag hetsar upp mig över. Det blev inga tofflor!
Väl hemma igen hade pappa skrapat träet( brädor) i carporten och jag fick uppdraget att måla. Pappa fick uppdraget lunch. Bra arbetsfödelning tycker jag. Passar mig utmärkt att stå och filosofera i carporten medan pappa steker Per i Parma korv.


Halvvägs i målningen började det regna. Lika bra att äta lunch. Mormor och Roger kom förbi. De hade hunnit med både Danmarkstur och ICA Maxi innan lunch. Herregud , pausa !
Efter lunch fortsattemålandet och insidan i carporten är färdig. Utsidan sparas till i morgon då det förhoppningsvis inte regnar. Efter målning var det dags för städning och äpplekakebak. Jaja, Elin jag vet att du tycker att jag ska "tagga ner". Nu har jag ägnat mig åt projekt " Lubeck". Jag hoppas ni ska bli nöjda. Själv tycker jag att "projektet" blir superbra. Efter att ha jobbat med ptojektet behövde jag en promenad. Man får gamnacke framför datorn.
Nu är det snart dags att avnjuta middag som pappa fixat. Det blir fisksoppa, krutonger, ost och ett gott vitt vin från bourgonge. En lugn och skön lördag.


 

fredag 28 september 2012

Fredagsmys...

Sitter i soffan och lyssnar till franska. Det är ett konstigt program på TV:n, men det är på franska så jag låter det vara kvar. Ibland är fransmännen underliga och detta program handlar om ett teatersällskap. Konstiga är de allihopa, men franskan låter bra. Vi har ätiti en god grillad enterecote, klyftpotatis och lite ost. Till osten blev det fikonmarmelad från vår franska trädgård, mums.
Annars har dagen varit lagom fredagslugn. Det är då vi har stressfri dag på lab i Ängelholm. Ibland funkar det, ibland funkar det mindre bra. Aluflour verkar aldrig ha stressfria dagar. I dag har pappa cyklat och jag tog bilen till Ängelholm, vilket gjorde att jag hann hem och kunde gå på Indoor walking.........oj vad det är kul. Jag gillar indoor walking.
Nu följer några bilder från dagen som nästan är slut. Vi har fått en ny familjemedlem, Skalman har flyttat in hos oss. Kanske vill han vara nära oss eller Bamse. Han har flyttat från morfars hus till Valborgs Guda!



torsdag 27 september 2012

Ännu en dag i paradiset..

En kaotisk dag på arbetet, möten, sjuka och en som glömt att hon ska jobba. Man kan få tuppjuck för mindre. Efter middag och bak av knäckebröd sitter vi här i varsin soffa medan regnet öser ner utanför. Det blir inte så mycket mer en dag som denna, arbete, handla, promenera, äta och surfa/seTV.
En härlig doft sprider sig i huset.

onsdag 26 september 2012

Vår telefon är död

På väg hem från jobbet blev jag uppringd på mobilen av mormor som påtalade att vår telefon inte fungerade. Pappa som redan var hemma från jobbet hade inte märkt ett dugg. Väl hemma funderade vi på hur detta kunde komma sig och att vi inte vet vad man ska göra. Vi drog ur jacket, försökte starta om och letade efter någon instruktion. Pappa blev lätt irriterad och meddelade att just nu skiter han i vilket. Låt skiten vara död!
okej, jag bryr mig inte heller.
När Pappa istället ägnar sig åt att surfa och läsa nyheter på webben, ja då löste sig hela problemet. Telias datatelefonu är UR FUNKTION! Hahha, vilken tur vi lade ner projektet. Nu väntar vi på att laxpuddingen ska bli värm så att vi kan äta. Mormor har skänkt dagens middag. Tack!
Grattis Elin till din praktikplats. Jättekul, du är verkligen värd detta. Nästa generation ICA handlare på gång!
Det ryktas om att Frida startat en blogg. Vi vet ännu inte, men hoppas på detta. Mormor är den enda som är informerad.
Elin kan du gå till hotellet och kolla om frukost ingår i rummet eller vad det kostar att köpa till.
Dags för mat.

tisdag 25 september 2012

Tisdags TV

Efter dagens Pilates pass och köttbullar sitter jag nu i soffan och kollar Danspalatset Playa del Sol, herre gud! Skåningar, norrläningar och dansanta småläningar.
I dag har jag varit på resande fot igen. Först Helsingborg och sedan Malmö. Pappa är fortfarande förkyld och cykeln får vila.
Finns inte mycket att berätta i dag, men massage och pilates var dagens höjdpunkter och nu väntar Hollywoodfruar. Kul att Bella och Nattis kommer till Bryssel.
Nä, fy vilket tråkigt inlägg.

måndag 24 september 2012

jobb och regn

For i väg med pågatåget till Ängelholm efter skjuts till Maria St. av pappa. Härligt promenad väder längs med ån upp till sjukhuset. Jobba, jobba och jobba. Samtal med båda döttrarna, en har kastrerat katten och den andra har problem med CSN.
Hem igen med tåget efter en stressig och delvis stökig arbetsdag. Stiger av tåget på Maria för att promenera till Brohult för att ta bussen till Viken, ösregn och inget paraply. Det vimlar av polisbilar, poliser och mc-poliser t.o.m vid Maria station. Vad händer? - jo, det är fotboll i stan. MFF möter HIF!!
Skönt att bo långt från detta inferno med huliganer.
Middag och ännu en promenad är avklarat. Jag var ensam ute i Viken och försökte power walka med paraply. Bättre än inget! Nu sitter/ligger vi i varsin soffa och ser på TV.

söndag 23 september 2012

Söndagsmiddag

Söndagsmiddagen med släkten är avslutad och nu sitter jag i soffan och tittar på TV, Moreus med artister. Ane Brun sjunger mmm....låter bra. Middagen var jättegod, lammfärsbiff,potatisgratäng och till det valpolicella. Diskussionerna var som vanligt många, högljudda och livliga. Kvällens ämnen var utvisning av småbarn, sjukpension och patienter från andra länder. Ja, mycket intressanta ämnen!
Annars har dagen varit slö, seg och regnig. Varje gång jag skulle ut och gå började regna. På eftermiddagen hann jag en liten runda, ner på stranden, kolla på kitesurfarna och sedan tog jag vägen förbi vångavägen. K surfade och letade saker att köpa i Chicago, julklappar. Förslag mottas gärna.
Nacken verkar vara den kroppsdel som gillar slöhet för den har varit ganska ok i dag. Att ligga i soffan och läsa Svensk Damtidning och lyssna till regnet som smattrar på rutan verkar vara helt okej för den, men min hjärna vill något helt annat. Tillsammans med min kropp vill min hjärnal hellre ut och göra något.
 Letar hotell i Bryssel inför vår resa i november. Ska bli mysigt. Ännu en ny stad att besöka.

lördag 22 september 2012

Mitt i natten

Är det lördag eller söndag? Mörkt är det iallafall och regnet öser ner på rutan. Lite akvarievarning på gudan.
Gästerna har precis lyckats få taxi, varför hittar ingen taxichaufför till gudan? Hädanefter ska jag säga att vi bor vid Bamse statyn. Den borde väl alla hitta till. Kvällen har bjudit på grillad lammstek, potgratäng, äppelkaka, ost och till förrätt pizza och champagne. Ja, sämre kan man ha det. Oj, nu lät det som pappa rev toaletten! Diskussionerna har varit livliga som alltid när gamla grannar kommer på besök, vem sköt Palme? Det är den största frågan som diskuterats i kväll och svaret tror jag inte vi kom fram till. Just nu vilar jag öronen.
Det har varit en trevlig kväll med god mat och roliga diskussioner. Härligt att träffa gamla grannar som man känner väl. Vi har delat allt från småbarnsår till tonårsstrul och nu sitter vi här och närmar oss pensionen.Hujedamig!
Stackars lilla Elin. Förkyld som vanligt. Finns det Fervex i Belgien? Annars får du nöja dig med det svenska apoteksvarorna som är medpackade.
Stora systern kan inte följa med till  Bryssel i november. Jobba!
Dags att sova. I morgon blir detmiddag hos mormor med hela gänget.

fredag 21 september 2012

Fredagsmys



Efter en hel dag med möten i Malmö och tåg och buss genom det skånska landskapet är nacken besvärligare än någonsin. Kastade mig in i badrummet, av med tröja och på med voltaren kräm. Just nu känns det bedövande och behagligt. Lite vin kommer säkert också att göra nacken bättre. Har försökt nästla mig in på ortopeden och få en doktorstid, men icke. Har du varit hos din husläkare? Tjena....jag har inte tid att åka runt halva Skåne för att skaffa en remiss till ortopeden. Helst vill de att jag ska vara röntgad också så att de slipper betala för den tjänsten. Det är väl lika bra att behandla sig själv också!
Nu måste jag fundera ut en ny plan för att ta mig till en doktor.
Pappa är fortfarande förkyld och blandar sina Fervex drinkar. Vädret är regnigt, blåsigt och ganska trist. Har varit hos mormor, Roger och lilla Doris och lämnat din paket. Mormor behöver Elins adress. Bella har varit ursur hela dagen när Roger har spelat golf. Hon har vägrat gå ner för trappan.
Mormor har tillbringat dagen med att titta på gamla kort och läsa brev som barnbarnen har skrivit till henne. Frida skrev "att hon nog skulle få en ny klänning till Rogers kalas, men att hon nog först måste skärpa sig för hon hade en kris", hahaha. vad roligt det var att läsa. Elin skrev ett brev till mormor och undrade om " det var pirigt nu när hon skule ut och resa". Många skratt både åt text och bilder.
I morgon blir der nog ingen walking eftersom Pappa verkar lite låg. Det blir nog Väla istället. På kvällen kommer Christel och Anders.
Elin har fått lönebesked! 16800:-

torsdag 20 september 2012

Är det redan torsdag?

Redan torsdag och snart är arbetsveckan slut. Tiden bara rusar i väg. Pappas förkylning kvarstår och Fervex blandas som sängfösare. Dagen har bjudit på tågresa till Lund för möte och tillbaka till Ängelholm. På kvällen hade vi föreläsningar för medarbetarna i Hbg/Ängelholm om koagulation och anemi. Trevlig avslutning på arbetsdagen. Fick skjuts hem till Viken. Snart dags att sova. I morgon bär det av till Malmö för möten. Känner mig som en handelsresande! Det är tyst med information från Åre, undrar hur Sickan mår?

onsdag 19 september 2012

Onsdagens händelser

Pappa är förkyld så att cykeln fick stanna i förrådet i dag och jag fick skjuts till Knutan. Dagens arbetstur var mot Malmö och Malmö Arena. Det var dags för Årets Chefsdag. En dag för alla chefer inom Region Skåne. En trevlig dag med mycket tänkvärda föreläsningar om allt från ekonomi till mångfald och ledarskap. Dagen avslutades med gemensam körsång. Mäktig känsla när Malmö Arena fylls med sång av chefer. När lillan kom till jorden.........
Mormor ringde och var väldigt bekymrad över hur yngsta dottern har det i Bryssel. Ensam på rummet med dålig mat!
Vi har nog inte uppfattat dotterns blogg på samma sätt.
Jag har bedövat min nacke/axel med voltarenkräm!

tisdag 18 september 2012

Tisdag

Dagen började med massage för min nacke som verkar leva sitt eget liv, knak och gnissel. Kom dit blöt efter att jag hamnat i en regnskur mitt i stan. Hade gott om tid efter att jag parkerat bilen, gick ner till Knutan för att ladda mitt JoJo-kort och på vägen tillbaka tog jag en liten sväng runt Stortorget. Hamnade i en regnskur! Efter massage bar det i väg mot Ängelholm och jobbet, arbete, lunch, arbete och hem igen. In och hejade på er pappa. Hämtade träningskläder och i väg på pilates. Herregud varför utsätter jag min kropp för detta. Kom hem darrig. Hämtade mobilen och i väg till Jollen för att hämta paket. Netti undrade om inte ungen åkt? - Jodå, men hon missade sitt paket.
Nu har vi ätit och sitter här och funderar över hur vi ska kunna få ihop en skidresa i mars. Just nu ser det hopplöst ut. Vi har nog missat att det är påskvecka. Alla flygbiljetter till Geneve är hutlöst dyra. Ser inte bra ut för er barn. Detta tror jag faktiskt inte att ens jag lyckats få ihop. Dessutom kommer F att få problem att med ledighet när det är påsklov. Hotellet kommer att vara fullt av servicetörstande gäster.
Vad är plan B?

måndag 17 september 2012

Måndag

Vad finns det att skriva om en helt vanlig måndag? Pappa cyklade till arbetet medan jag tog bilen till Ängelholm. Min dag i Ängelholm blev konstig, arbetade till middag då jag for i väg till Linneaträdgården i Maria Park där jag och mina kolleger från Helsingborg skulle ha planeringsmöte. Vi åt lunch, planerade och  diskuterade, fikade med hembakta våfflor. När mötet var avslutat och efter inköp i den lilla affären körde jag tillbaka till Ängelholm för att fortsätta mitt påbörjade arbete från förmiddagen. Skönt att åka hem vid halv sju tiden. Hann varken läsa dotterns blogg eller svara på sms från äldsta dottern. Hmm konstig dag. Nackspärren var också på sitt värsta humör och plågade mig i mellanåt.
När jag kom hem blev det rester till middag med pappa. Oxfilé och potatisgratäng.


God mat en vanlig måndag.
Nu sitter vi här och surfar i vårt tysta, välstädade hus!

söndag 16 september 2012

Vad gör ni?

Den här frågan har vi föräldrar fått svara på många gånger. Nu startar vi en blogg för barnen på vift. Vi har tjatat på yngsta dottern som for till Bryssel i går morse att blogga, blogga och blogga för att vi och  alla andra intresserade ska veta vad som händer.
Äldsta dottern som bor i Åre är inte lika bloggintresserad, men snart far hon och pojkvännen till Bali och då hoppas vi föräldrar på en informativ blogg. Denna Föräldrablogg kan båda döttrarna och även andra som är intresserade av att veta vad som händer hemma i Viken ta del av.
En del av söndagen har jag promenerat längs med stranden till Domsten, vilket kändes som en nostalgitur i barndomsminnen. Måste vara åldern!
Efter promenaden fikade jag med min syster, min mamma, R och hunden Bella. Det är ett härligt septemberväder med sol och värme. När fikan var avslutad gick jag hem och städade rummet som yngsta barnet har lämnat. Jag plockade glas, flaskor och vek ihop kläder. Jaja, dottern gjorde sitt bästa innan hon lämnade hemmet för Bryssel, men en överraskande pojkvän fick all städning innan avfärd att gå i stå. Det är helt ok! Överraskande pojkvänner som rest buss i 8 timmar för att ta avsked går absolut före städning. Det kallas KÄRLEK.

Familjefadern har ägnat största delen av dagen på sitt arbete. Just nu ligger han på rygg efter att ha intagit en kanelbulle. Snart dags för att börja med kvällens kulinariska, vilket blir strimlad oxfilé med kantarell och till det serveras pasta. Låter gott. Hoppas dottern i Bryssel lyckats hitta någonstans att handla och intagit någon slags ordentlig föda. När vi läst hennes blogg verkar det som hungern är ett problem och var ska man handla en söndag i Bryssel? Vi är bortskämda i Sverige med generösa öppettider, men motsatsen låter förfärligt gammaldags. Inte ens IKEA har öppet på söndagar i Belgien.
När dottern lämnat hemmet för studier utomlands har vissa ytor återupptäckts, badrummet har blivit större!



 I måndags var vi 4 i hushållet och i dag är vi 2. Man kan verkligen prata om "hemmets lugna och tysta vrå".
Äldsta dotterns katt, Sickan, får en egen bild på dagens inlägg.