söndag 18 november 2012

Bryssel

Bryssel, chokladens huvudstad


2 dagar har redan passerat av vår resa till Bryssel och besök hos dottern. Studievärlden verkar tuff i Belgien. Här ska alla åtta tentorna göras under tre veckor i januari och Elin känner paniken närma sig. I Sverige läser man i block ock avslutar med tenta.
Bryssel är en stad som är svår att få något grepp om. Den är utspridd på olika delar.
Jag som trodde EU parlamentet låg i mitten, men det ligger ganska långt från det som jag skulle kalla centrum. När man ser EU parlamentet på TV så ser det ut som det ligger ensamt, men i verkligheten var det svårt att veta vilket som var entrén. Det vet vi fortfarande inte och var det den ingången som vi såg så var det inget speciellt, en säkerhetsbåge och en massa flaggor.

Vi har gått och gått, fikat på mysiga ställen och ätit god mat på kvällarna. Första kvällen blev det Hardrock café till Elins förtjusning och även Pappas. Det var en trevlig upplevelse, hamburgaren smakade verkligen Amerika och inredningen var fantastisk.


Ska äta frukost. Hotellet har ett segt internet som går mig på nerverna.
Jag har ätit frukost och hela resan är avslutad. Sitter hemma i min laminofåtölj och bloggar resten. Det finns stor utvecklingspotential av internet i Bryssel. Att ladda ner en bild i bloggen tog alldeles för lång tid för mitt tålamod. Det gick knappt att skicka ett mms även om jag hade roamingen på. Hur kass som helst.
Första dagen ägnade vi åt innersta turistcentrum som låg väldigt nära vårt hotell. Här finns turistfällorna med chokladmuseum och den kissande lilla pojken.

 Elin var mer intresserad av hundvalpar som bodde i en resväska med sin matte. Det fanns 5 valpar och Elin är övertygad om att en sådan skulle bli en perfekt födelsedagspresent till Frida. Vi får väl se vad som kommer med posten till Åre.


Tyvärr är inte Bryssel än fräsch stad. Det finns mycket att fundera över. Vi har det förhållandevis väldigt bra i Sverige. Det var sopor och skräp överallt.
Många människor verkar ha det väldigt eländigt och tyvärr tröttnar man efter ett tag på deras tiggeri.
På lördagen åkte vi till loppis där vi fyndade roliga saker.Ett helt kvarter med loppis, antikaffärer och roliga inredningsdetaljer. Elin köpte en kandelaber och vi hittade julklappar till Frida. Du hade älskat loppisen, Frida. Vi saknade dig verkligen.

Åter tillbaka till Elins område och dags för att handla förnödenheter som vatten, toalettpapper, rengöringsmedel till en fattig student. Det blev lite frukt också för att förhindra skörbjugg. Lägenheten eller snarare rummet som Elin bor i är verkligen av den minsta sorten + att hon delar den med en annan student.
700 Euros för 15 kvadratmeter. Vi är som vanligt bortskämda i Svedala.

På kvällen blev det italienskt och vi åt alla olika. Jag åt risotto, Elin ankbröst och Pappa den största köttbit jag sett på länge. Till det drack vi en god Valpolicella. Efter 30 000 steg under dagen och slutligen en mättande middag slocknade vi på hotellet.
Tidig frukost med Elin som extra gäst. Därefter taxi i ösregn till centralstationen och tåg till flygplatsen. Hemma i Viken halv fyra. Allt upp packat och Fridas present skickad (troligen inget voff när den öppnas)
En trevlig helg med Elin i Bryssel. Puss och tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar